Projekt Medea

Drejtoria e Përgjithshme Detare ka marre pjesë në konferencen organizuar në Madrid të Projekti MEDEA.📈 Konferenca e titulluar ”Siguria e Kufijve të BE-së: Veprimi Përpara përmes Kërkimit, Praktikës dhe Politikës” u zhvillua në datat 27 dhe 28 shtator 2023 dhe u organizua nga partneri i konsorciumit ISDEFE në ambientet e tyre. 🎤 Me një numër fjalimesh kryesore dhe katër panele, ngjarja mirëpriti përfaqësues vendas dhe ndërkombëtarë nga projektet përkatëse të financuara nga BE, Komisioni Evropian dhe Agjencitë e Zbatimit të Ligjit. 👏 Një falenderim i madh për organizatorët dhe të ftuarit që ishin aty dhe mbështetën disa diskutime vërtet konstruktive. 🤝 FLEXI-cross, projekti DYNAMO Horizon Europe 101069601, EU-HYBNET, #CURAGEOUS, TENACITy Project 👉 Nëse dëshironi të lexoni më shumë detaje mbi ngjarjen dhe axhendën, ju lutemi ndiqni
https://lnkd.in/d5-vB_mM

Drejtoria e Përgjithshme Detare ka marrë pjesë në #CERIS Workshop on Networks of Practitioners e organizuar nga @EUHomeAffairs
and #MEDEAProjectEU në Bruksel ne datën 27 prill 2023.
#EUSecurityResearch #securityEU

Don’t miss out on our upcoming Joint Event with #Darenet & #IFAFRI in Munich “From Early Warning to Action”! 📅When? November 30-December 2. 💻The event will be held in a hybrid mode 📝 Register here: https://lnkd.in/dZh5NJ26#MEDEAprojecteu #event #project #action #munich Les participants du réseau @MEDEAProject1 pour la journée consacrée aux applis et solutions @VOSTPT @Signalert @infalia_eu avec @CEREN_Valabre #kemea Le @CEREN_Valabre accueille à @nimes le réseau @MEDEAProject1 pour des démonstrations de nouvelles solutions pour la gestion des risques, l’anticipation, l’urgence et pour l’innovation dans l’aire méditerranéenne et mer noire The MEDEA solutions demonstration 2 for #naturalhazards has just started! Here at Nimes,France! #eplfm

📌 The MEDEA Project’s Solutions Demonstration Event (18-20 Oct) gave solution providers the opportunity to present the functionalities of their solutions to practitioners,in Alexandroupolis. Check our video out here: https://youtube.com/watch?v=sBVfEZZipNM #MEDEAprojecteu #security #solutions The MEDEA project #solutions demonstration event has started! Three days, with a full schedule, hosted in the beautiful city of Alexandroupolis! Find a sneak peek below 📸 ➡️Explore MEDEA https://lnkd.in/dRGFxCc Stay tuned for more! #MEDEAprojecteu #mediterranean #solutions

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drejtoria e Përgjithshme Detare ka marrë pjesë në takimin e oranizuar ne alexandroupolis, Great në datën 18-20 Tetor 2022. Veprimtaria tre-ditore u bashkëorganizua nga partnerët e konsorciumit MEDEA, KEMEA, ISDEFE dhe EU SATCEN së bashku me mbështetjen shumë domethënëse të Policisë Helene dhe Departamentit të Policisë Vendore të Aleksandoupolis. Takimin kishte 60 të ftuar nga e gjithë Evropa, ndërsa axhenda mbuloi prezantime, demonstrime dhe diskutime në panel, duke mirëpritur perspektivën dhe ekspertizën e pjesëmarrësve mbi çështjet e sigurisë dhe duke shfaqur sfidat operacionale të praktikuesve. Për më shumë mund të vizitoni linkun https://www.medea-project.eu/2022/11/17/press-solutions-demonstration-1/

Drejtoria e Përgjithshme Detare fton te gjithë subjektet e interesuara të marrin pjesë në takimin “MEDEA Solutions Demonstration 1” që do të organizohet nga projekti MEDEA në datën 18-20 Tetor 2022.

MEDEA Solutions Demonstration 1

Drejtoria e Përgjithshme Detare njofton të gjithë subjektet  e interesuara në fushën e luftës kundër krimit ndërkufitar dhe terrorizmit të marrin pjesë në takimin online Research, Development and Industry Days që do të zhvillohet në kuadër të projektit MEDEA, në datën 15 Qeshor 2022, ora 08:45.

Linku për tú regjistruar është https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/MEDEA_RDI_DAY_TCP3

Drejtoria e Përgjithshme Detare  njofton subjektet e interesuara, akademikët, kërkuesit shkencorë politikëbërësit dhe praktikuesit me përvojë në fushën e sigurisë, të marrin pjesë  në OPEN CALL të organizuar nga Projekti “MEDEA” dhe të paraqesin propozimet, produktet dhe zgjidhjet e tyre innovative duke rritur aftësitë operacionale në  fushën e sigurisë.
Thirrja është hapur që në datën 20 shtator  2021 dhe do të vazhdojë deri në 19 Nëntor 2021.

Në Kuadër të projektit MEDEA Drejtoria e Pergjithshme Detare ka marrë pjesë në World Border Security Congress të zhvilluar në Athinë,në datën 5-7 tetor 2022 . Mbi 40 vende u mblodhën në Athinë për të diskutuar mbi kërcënimet dhe sfidat aktuale me të cilat përballet shtetet për menaxhimin e kufijëve dhe sigurisë .

Minister of Migration & Asylum opens World Border Security Congress

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ju ftojmë të vizitoni linkun për të marrë më shumë informacioni rreth aplikimit
https://www.medea-project.eu/open-call-application/

Drejtoria e Përgjithshme Detare ka marrë pjesë në takimin e zhvilluar online  në datë 9 shtator 2021 “Rishikimi i projektit MEDEA faza 3”.  Në këtë takim u prezantuan rezultatet dhe punët e realizuara deri më tani dhe përgatitja për muajt e ardhshëm për realizimin e aktiviteteve të projektit “MEDEA”!